vrijdag 27 juli 2012










toegkomen in de Rhone-Alpes, de Savoie streek. Prachtig meer en groene camping met circus, LOL. het weer is heerlijk zonnig en rond de 30 graden. laatste week is ingezet, vrijdag zijn we thuis. nu douche en spaghetti, dan wat chillen op eigen terrasje. hier nog foto's van bezoek aan Garda, de huur van een speedbootje en de tussencamping in de Italiaanse Alpen (schoonnnnnn!!!), nl in Gran Bosco. tot mails!

maandag 23 juli 2012

ik weet niet of jullie de foto's goed kunnen zien, die italiaanse pc's zijn niet sterk in uploaden me dunkt, enfinm slaapwel en tot de volgende keer. Wekkes






























eindelijk een vaste lijn.... dus foto"s ....
en toen hadden we de minst toffe dag van de hele vakantie .. althans, laat het ons hopen!
gisteren klapband gehad op de autosnelweg van venetie naar gardameer. met dank aan w voor de schitterende stuurcontrole geraakten we zonder enig probleem veilig op de pechstrok. met dank aan de vzk-maatschappij geraakten we vlot getakeld en met grote dank aan de italiaanse garagist die op zondag open wilde doen, geraakten we etrug op wegzonder de hotelovernachting die ons eerst verteld was. daarna kwamwn we nog terecht op een weg die absoluut niet voor mobilhomes geschikt was, met veel fuck you's van de italiaanse bestuurders tot gevolg ... enfin, een hele teambuildingactiviteit die we uiteraard met grote onderscheiding beeindigden :). doodmoe waren we, vandaag nog steeds een beetje!

maar we staan wwer op een l
moie camping, wat drukker dan we tot nog toe gewoon waren, maar prima! weer was in de vm maar zozo, maar deze nm prachtig, met een duikje in het meer tot gevolg, al was het toch wel erg fris water! we blijven hier alleszins om lennes verjaardag te vieren woensdag en maken ondertussen verder plannen.
groetjes aan jullie allen!

zaterdag 21 juli 2012

venetie was geweldig. vandaag slechts zo,n 25 gr, dat was truitjes-weer (geen grap). nu, twaalf uur nadat ik de veters van mijn schoenen strikte, mogen ze terug los :-). vele indrukken rijker, enkele euro's minder, een laatste nachtje op de camping hier. morgen naar het gardameer, ons plekje js al gereserveerd. liefs!

vrijdag 20 juli 2012

onze rustdag en strand-dag leek te gaan lukken maar daarstraks is Bernd met de fiet tegen het asfalt gekwakt, op de camping wel te verstaan. schaafwondjes op elleboog, ribbenkast en enkel. ook zijn buik is flink geraakt. isobetadinezalf, compressen, een mama-kus-festijn en straffe pleisters zorgen voor eerste hulp, een middagdutje met knuffel ijoor doet de de rest. het komt allemaal wel weer in orde!

donderdag 19 juli 2012

op camping miramar (die namen zijn steeds zo cliche....) gelegen op de landtong tegenover venetie, prachtig weer, mooi strand, fijne natuurcamping. we stellen bezoek aan venetie uit met een dag want vele medebezoekers waarschuwen ons voor de hitte in de binnenstad, morgen wordt het immers wat frisser, richting 22 graden en bewolkt. vandaag staken ook de chauffeurs vd vaporretos, zeg maar de waterbussen. ze willen meer loon en kortere werkuren. waar hebben we dat nog gehoord... normaal gezien reizen we hierna door naar het gardameer, maar wat wij vinden aan weerberich ten voorspelt weinig goeds.... kan iemand een goeie tip geven voor een weersvoorspellings-site? zo eentje die alleen zon belooft... lol! gisteren hebben we het strand verkend en flink gefietst. de eerste italiaanse ijsjes waren een voltreffer, straks eens uitgebreid de keuken vh restaurant checken. prijzen zijn zeer goed te doen! @ hans en hilde, de boeken zijn een succes, grijns... foto's proberen ok vandaag nog te doen, met een echte verbinding ipv wifi. nu bakker en cafe lungo, cheers!

woensdag 18 juli 2012

gisteren hebben we de grot van skocjan bezocht, terug in slovenie. was kanp, zeker de oude paden te kunnen zien van de ontdekkers van de grot was intrigerend! daarna nog doorgereden naar postojna, zodat we daar vanochtend de grootste grot van europa kondenbezoeken. we zagen de eerste twee km vauit een treintje, dan ongeveer anderhalve km wandelen en daarna terug twee km in dezelfde tein. knap! we kunnen nu voor de rest van ons leven geen grotten meer bezoeken, want het indrukwekkendste hebben we al gezien :-).
na postojna reden we door naar italie, punta sabioni, oftewel einde van de landtong vlakbij venetie. schittterende kamping gevonden, weeral! bezoek aan venetie is voor vrijdag, morgen een dagje rust en een beetje de buurt ontdekken met de fiets. tenminste ... als we een goede kniptang vinden want het sleuteltje van het slot dat rond de drie fietsen achteraan zit, blijkt onvindbaar :-(.
met ons alles prima dus :-)!